Dorpstraat 92 | 5731 JK, Mierlo | info@johnknoops.nl | 0492 - 66 35 19

Maatwerk

Standaard? Niemand is standaard, jij ook niet!

Daarom bestaat er bij John Knoops Passion for Bikes ook geen “standaard” race-, mtb-, fitness-, of trekkingfiets. Framemaat? Cranklengte? Stuurbreedte? Verzetmogelijkheden? Zadelkeuze? Type pedalen? Comfortabel of sportief zitten? En zo zijn er nog veel meer keuzemogelijkheden om de fiets jouw fiets te maken. 

John Knoops helpt je bij het vinden van de juiste zitpositie door gebruik te maken van het Cyclefit meetprogramma. Deze meting is gratis bij aankoop van een fiets en hoort net als een kopje koffie tot onze standaard service! Je krijgt uitgebreid advies en uitleg over de vele mogelijkheden die bij aankoop van jouw fiets komen kijken.  

Denk bijvoorbeeld aan de volgende vragen:

  • Welke fiets is het beste voor mij geschikt?
  • Wat is het verschil tussen de diverse Merken?
  • Hoe moet ik mijn fiets onderhouden?
  • Welke kleding, helm, en schoenen heb ik nodig?
  • Kan fietsen met rugpijn nog leuk worden?
  • Sportvoeding, werkt dat?

Op al deze vragen hebben onze deskundige, sportieve en vriendelijke medewerkers antwoord. Ze fietsen allemaal al vele jaren, van hun kennis en ervaring willen ze je graag deelgenoot maken!

 

Verantwoorde positionering met Cyclefit

De afgelopen veertig jaar is zeer veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de positie op de fiets. Alle facetten van de invloed van de zithouding op de gezondheid en prestatie van de fietser kwamen daarbij aan bod. Hoewel de conclusie van al dit onderzoek mag zijn dat vrijwel iedereen pijnvrij kan fietsen, blijkt uit statistische gegevens van verzekeraars dat tot zestig procent van de fietsers klachten heeft. Die klachten lopen uiteen van rug, knie en nek klachten tot zware blessures die het fietsen bijna onmogelijk maken.

Cyclefit is eind jaren ‘80 ontwikkeld door Karel de Vey Mestdagh op basis van diepgaand literatuuronderzoek, veel ergonomische en biomechanische ondersteuning, en uitgebreide testen op zowel wielrenners als toerfietsers. Deze factoren wist De Vey Mestdagh om te zetten in een serie algoritmen die het mogelijk maakt op een verantwoorde manier een goed advies over de positie op de fiets te geven.

Sinds het op de markt komen van Cyclefit zijn meer dan 200.000 fietsers met behulp van een persoonlijk meting in het zadel geholpen. Daarmee beschikt het systeem (een van de eerste en oudste in Europa) over een enorme database van meetgegevens, die mede ten goede kon komen aan een verdere wetenschappelijke onderbouwing. De manier waarop Cyclefit is vormgegeven, maakt het mogelijk het advies aan te passen aan het type fiets en het persoonlijke inspanningsniveau. Cyclefit is dan ook voor 95 procent van de fietsers de ideale tool om de juiste houding op de fiets te vinden.